Museum for Moderne Liv
Allestedgård
Allestedgårdsvej 10
5672 Broby
Tlf. 6269 2636
Fax 6269 2646
email: maria.rytter@teliamail.dk

FORMÅL

Museum for Moderne Liv findes kun på internettet.

Museet er oprettet for at bevare sporene efter det moderne liv for fremtiden.

Museet ønsker at eksperimentere med og udvikle nye formidlings- og kommunikationsformer .

Museet erstatter ikke de traditionelle museer, og dets samlinger håndteres efter de samme standarder for bevaring, sikkerhed, forskning og formidling, som er gældende i den etablerede museumsverden.


SAMLINGER

Museets samlinger består af det, folk selv lægger ind på museets registreringskort. Registreringskortene ligger frit fremme på internetmuseet.

Museets magasinplads på nettet er ubegrænset.

Museets samlinger gøres tilgængelige for alle i ÅBENT MAGASIN.

Alle må bruge af museets indsamlede viden, blot de krediterer Museum for Moderne Liv ved offentliggørelsen.

Museets medarbejdere bearbejder, katalogiserer, bevarer og forsker i det indkomne materiale.

Museet gør sin viden tilgængelig via udstillinger og andre former for formidling på internettet.

Museet kan lave målrettede indsamlingskampagner til særudstillinger.

MANIFEST

Enhver storby med respekt for sig selv har et museum for moderne kunst.
Ingen storby har et museum for moderne liv.
Selv den mindste provinsby har et købstadsmuseum, hvor det umoderne liv er udstillet.
Alle frilandsmuseer forbyder brugen af traktorer, havefræsere og plastikvandkander.

Det tyvende århundrede var det moderne århundrede. Det enogtyvende århundrede kaldes endnu den eftermoderne tid. Men det postmoderne opstod allerede ved slutningen af det tyvende århundrede.
Det er på høje tid vi sørger for, at det moderne kommer på museum.
Det er nu vi skal sikre at sporene efter det moderne liv bliver indsamlet og bevaret - før de forsvinder.

HISTORIE

Museum For Moderne Liv opstod først som en tanke hos historikeren og antropologen Maria Rytter, der var frustreret over at museumsverdenen forsømte nutiden. I 1997 indledte hun et samarbejde med den russisk, ukrainske kunstner Pavel Makov. Sammen udviklede de tanken til en bærende ide, hvor kunst og videnskab kunne mødes.

I 1998 udførte Pavel Makov et udstillingsprojekt med navnet Museum for Moderne Liv i en ruin midt i hans hjemby K'harkov i Ukraine.

I Danmark opstod ideen til et Museum for Moderne Liv på internettet i 1999 og kunstneren og webdesigneren Laura Rytter Holm gik ind i projektet. Det er hende, der har udviklet Museum for Moderne Liv på internettet med assistance fra ingeniør og webmaster Henrik Beck Jensen.

Den 29 juli 2000 åbnede Museum for Moderne Liv på internettet og i en lade i landsbyen Allested midt på Fyn. Flere hundrede mennesker og institutioner havde modtaget invitation og registreringskort til internetmuseet. Dette blev præsenteret og afprøvet på storskærm i udstillingen, som bestod af Pavel Makovs værker der alle er skabt under konceptet Museum for Moderne Liv.
Som gæst udstillede den engelske kunstner David Rees Davies - sammen med Makov præsenterede han deres fælles projekt "Handshake and Earthquake" der består af en række parallelle værker
.

GRUNDLÆGGERE

Webdesigner Laura Rytter Holm, f. 1972. Uddannet Kolding Kunsthåndværkerskole 1996. Censurerede udstillinger : Galleri 12 i DRTV (1995), Kunstnernes Efterårsudstilling (1998), Kunstnernes Påskeudstilling (2000). Layout til BogCard og GoCard , CD-covers, plakater, postkort. Scenografi for musikere, komponist og museer. Arbejder som IT-designer og underviser i billedbehandling på computer.
heritage@modernlife.dk

Museumsinspektør Maria Rytter, f. 1950. cand.mag. i historie og antropologi. Ledet opbygningen af tre museer i Danmark og Botswana. Tilrettelægger udstillinger og videoprogrammer samt kortfilm. Film og udstillinger har været vist i bl.a. Botswana, Zimbabwe, Italien, Sverige, Norge, Indien, Belgien og Danmark. Forfatter til "I rådhusets kælder" (1998), "Den ukendte Morten Korch" (2000) "Jeg blev født fri - Nelson Mandela i det tyvende århundrede" (udkommer oktober 2000)
maria.rytter@teliamail.dk

Kunstneren Pavel Makov, f. 1958 i Sankt Petersborg. Bosat i Kharkov i Ukraine. Medlem af Fyns Grafiske Værksted og Royal Society of Painters and Printmakers (UK). Modtaget en række internationale priser for sin grafik bl.a. i Spanien, Japan, Ungarn, Tjekkiet, Rusland og Ukraine. Repræsenteret på bl.a. Victoria and Albert Museum, Tretyakov State Gallery, Pushkin Fine Arts Museum, Corcoran Museum of Fine Arts i Washington DC, National Art Gallery i Budapest.

Webmaster Henrik Bech Jensen, f. 1964. Teknikumingeniør i 1988. Afdelingsleder, EDB- og netværksansvarlig på Aktivitetshuset Badstuen, Odense siden 1992. Underviser i bl.a. Photoshop, CorelDraw, Dreamweaver og Flash.

til top